Специалният пратеник на генералния секретар на ООН за Либия, Газан Саламе

...
Специалният пратеник на генералния секретар на ООН за Либия, Газан Саламе
Коментари Харесай

ООН: Ситуацията в Либия се влошава

Специалният делегат на генералния секретар на Организация на обединените нации за Либия,  Газан Саламе предизвести Съвета за сигурност,  че обстановката в Либия се утежнява, съобщи Prensa Latina.

Изказвайки се на съвещание на Съвета, висшият представител на Организация на обединените нации предизвести, че  има и безскрупулни участници в спора,  които провалят напъните за мир.

Според ръководителя на задачата на Организация на обединените нации  в тази страна обстановката става неустойчива,  либийският народ е бедстващ, няма сигурност и спорът ще засегне енергийните доставки в света в дълготраен проект.

Примирието, контрактувано по-рано този месец, се поддържа единствено на думи: единствено през последните два дни  четири деца под 12 години бяха погубен и вследствие на атентата в Триполи, оплака се той.

Освен това, добави той,  ставаме очевидци и на интензивни боеве отвън столицата.

Саламе  изрази дълбока угриженост за военните  подкрепления, достигащи до двете страни на спора, което може да докара до огромна неустойчивост в целия район.

Франция е  виновна за дестабилизирането на обстановката в Либия . Така отговори  по-рано  Министерството на външните работи на Турция след рецензия от страна на френския президент Еманюел Макрон.

Турският президент Реджеп  Ердоган   разгласи, че има вяра , че Обединените арабски емирства -  ОАЕ дава финансова поддръжка на наемници , които оказват помощ на Халифа Хафтар в Либия.

От 2011 година н асам безпорядък и борби преобладават в Либия,  където военната намеса на НАТО докара до свалянето и убийството на Муамар Кадафи.

Борбите за власт и дейностите на милициите и терористичните групи  не престават , до момента в който престъпността и трафика на хора и оръжие се усилват.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако ст
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР